Business Administration Paper – 2009 Solved MCQs APSET Set 2

Download PDF of This Page (Size: 100K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(12) All of the following are fixed assets except

a. Building

b. Stocks

c. Production plant

d. Vehicles

Answer: (b)

(13) What is the influencing environmental factor when interest rates increase and firms find it difficult to borrow funds

a. Political factor

b. Social factor

c. Economic factor

d. Technological factor

e. Competitive factor

Answer: (c)

(14) Which of the following is not a market entry strategy

a. Licensing

b. Indirect exporting

c. Joint venture

d. International marketing

e. None of these

Answer: (d)

(15) ------------ is information about physical working conditions, work schedule and the organizational and social context of the job.

a. Job specification

b. Job context

c. Work activities

d. HR policy manual

e. None of these

Answer: (b)

(16) The liquidity of a firm is a measure of ---------------

a. Its ability to pay bills

b. Its ability to respond to changes in demand

c. How flexible it is in its production plannning

d. How quickly and easily a firm could relocate to another site

e. None of these

Answer: (a)

(17) Market share means ---------------

a. How well a firm is doing

b. How much power a firm has in the market

c. How many firms are there in the market

d. How big a market is

e. None of these

Answer: (b)

(18) -------------- refers to a management philosophy that requires employers to continuously set and relentlessly meet ever high quality, cost, delivery and availability goals.

a. Performance management

b. Performance appraisal

c. Continuous improvement

d. Management by objective

e. None of these

Answer: (c)

(19) Beta ------------.

a. Is a measure of firm specific risk

b. Is a measure of market risk

c. Is a measure of total risk

d. All of these

e. None of these

Answer: (b)

(20) What is the price of a stock that is expected to pay a 1.00 divided next year if the cost of capital is 14% and the growth rate is zero

a. 7.14

b. 6.75

c. 11.9

d. 6.13

e. None of these

Answer: (a)

Glide to success with Doorsteptutor material for UGC - fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: