Business Administration Paper – 2010 Solved MCQs APSET Set 1

Download PDF of This Page (Size: 100K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(1) You wish to borrow $ 8000 to be repaid in 24 monthly installments at an annual interest rate of 8%. What is your monthly payment?

a) $ 262.82

b) $ 361.82

c) $ 150.5

d) $ 325.00

e) none

Answer: (e)

(2) If you invest $ 600 every six months at 8% compounded semi annually, how much

would you accumulate at the end of 10 years?

a) $ 15,883.20

b) $ 16,926.82

c) $ 17, 866.85

d) $ 18,233.45

e) None

Answer: (c)

(3) A commercial bank will loan you $ 12,250 for three years to buy a car. The loan must be repaid in 36 equal monthly payments. The annual interest rate on the loan Is 12% of the unpaid balance. How large are the monthly payments?

a) $425.00

b) $350.67

c) $375.09

d) $406.88

e) none

Answer: (e)

(4) What is the future value of $500 investment, with a stated rate of 6% compounded monthly for 7 years.

a) 700

b) 730

c) 760

d) 790

e) none

Answer: (c)

(5) You are considering investing in a preferred stock that has a dividend of $ 3.25 per

share. The market price of this stock is $ 48.625. What is the rate of return you

would expect to make on this perpetuity?

a) 6.68%

b) 6.24%

c) 6.05%

d) 6.28%

e) none

Answer: (a)

(6) What is not a disadvantage of traditional file processing system?

a) Program-data dependence

b) Reduce data redundancy

c) Limited data sharing

d) Lengthy development time

e) none

Answer: (b)

(7) An enterprise data model is a (n) _______ model.

a) numerical

b) mathematical

c) narrative

d) graphical

e) none

Answer: (d)

(8) Which is not a component of relational database?

a) Entity

b) Table

c) Attribute

d) Hierarchy

e) none

Answer: (d)

(9) Data base application can be divided into 5 categories. Which is NOT a database

application category?

a) Personal

b) Department

c) Enterprise

d) Relational

e) none

Answer: (d)

Doorsteptutor material for CTET is prepared by worlds top subject experts- fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: