Political Science 2005 Paper 2-Solved MCQs APSET Set 2

Download PDF of This Page (Size: 97K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(11) Objective Resolution was passed on:

(a) 23 March, 19640

(b) 12 March, 1949

(c) 14 August, 1956

(d) None of these

Answer: (b)

(12) Two terms tenure of US President was fixed in:

(a) 1748

(b) 1848

(c) 1948

(d) None of these

Answer: (c)

(13) The speaker of the House of Commons owes allegiance to:

(a) Majority party

(b) Opposition party

(c) No party

(d) None of these

Answer: (c)

(14) The Bolshevik Revolution took place in:

(a) 1915

(b) 1917

(c) 1919

(d) None of these

Answer: (b)

(15) The French President is elected for:

(a) 5 years

(b) 6 years

(c) 7 years

(d) None of these

Answer: (a)

(16) The US President can declare war with the consent of:

(a) Defence Council

(b) Senate

(c) Cabinet

(d) None of these

Answer: (b)

(17) The French President is elected by:

(a) National Assembly

(b) Senate

(c) Electoral College

(d) Direct popular vote

Answer: (c)

(18) Originally total number of States of USA was:

(a) 13

(b) 18

(c) 50

(d) None of these

Answer: (a)

Glide to success with Doorsteptutor material for CTET - fully solved questions with step-by-step exaplanation- practice your way to success.

Developed by: