Business Administration Paper – 2004 Solved MCQs MHSET Set 1

Doorsteptutor material for IAS is prepared by world's top subject experts: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

(1) In a large corporation, the firm’s owners are usually its top managers. False

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(2) The basic information needed to construct a flow of funds statement is found on the income statement.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(3) The operating break-even point is the point at which operating profits equal revenues minus operating costs. False

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(4) A sinking fund is a poorly performing mutual fund whose net asset value is declining.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(5) Penetration Pricing is used when a marketer introduces a new product at a relatively

high price. False

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(6) The most common channel for consumer products is manufacturer-retailer consumer. True

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(7) In the classification of consumer products, convenience products are usually more expensive than shopping products.

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(8) During the maturity stage of the PLC, sales increase at faster rate than during any other stage. False

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(9) A wide span of management results in few organizational levels, and a narrow span results in many levels. True

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(10) The Line relationship involves making decisions and acting on them. True

(a) True

(b) False

Answer: (a)

(11) Data is defined as “formal system of gathering, integrating, comparing, analyzing, and dispersing information internal and external to the enterprise in a timely, effective and efficient manner”. False

(a) True

(b) False

Answer: (b)

(12) A manager who believes that people inherently dislike work probably accepts McGregor’s Theory X.

(a) True

(b) False

Answer: (a)

Developed by: