International Law 2010 Paper-Solved MCQs RSET Set 2

Get unlimited access to the best preparation resource for IEcoS : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 91K)

For complete answers and explanations visit Doorsteptutor.com

11) Briand-Kellog pact was signed in Paris in:

(a) 1923

(b) 1928(27 August 1928)

(c) 1945

(d) None of these

Answer: (b)

12) Universal declaration of Human rights was passed by:

(a) Geneva Convention

(b) Vienna Congress

(c) UN General Assembly in 1948

(d) None of these

Answer: (c)

13) Truce is:

(a) Agreement of ceasefire

(b) Peace treaty

(c) Agreement of exhange of Prisoners of War

(d) None of these

Answer: (a)

14) Concept of state will was first time given by:

(a) Hegel

(b) Grotious

(c) Bynkershoek

(d) None of these

Answer: (a)

15) If a Pakistani citizen is involved in counterfeiting US currency, US can claim jurisdiction over him on the basis of principle of:

(a) Subjective Territoriality

(b) Objective Territoriality

(c) Exta Territoriality

(d) None of these

Answer: (b)

16) Charge’d Affairs, appointed in a foreign state has to report to:

(a) Head of State

(b) Head of government

(c) Foreign Office

(d) None of these

Answer: (c)

17) Charter of international crimincal court was adopted in:

(a) Rome conference 1998

(b) Geneva Convention

(c) General Assembly

(d) None of these

Answer: (a)

18) Genocide Convention 1951 protects the:

(a) Smaller minority groups

(b) Prisoners of war

(c) Non-combatants

(d) None of these

Answer: (a)

19) Extradition means:

(a) Capurting a criminal

(b) Exchange of Diplomats

(c) Exchange of criminals to other states

(d) None of these

Answer: (c)

20) International court of justice can exercise its jurisdiction on:

(a) All disputes between states

(b) With concent of any one party

(c) With concent of all parties

(d) None of these

(d) None of these

Answer: (c)

Developed by: