NTA (UGC) NET Paper 1 Questions (Part 21 of 30)

Dr. Manishika Jain- Join online Paper 1 intensive course. Includes tests and expected questions.

Four students W, X, Y, Z appeared in four papers, I, II, III and IV in a test. Their scores out of 100 are given below

StudentsSubject ISubject IISubject IIISubject IV
Student WMarks 60Marks 81Marks 45Marks 55
Student XMarks 59Marks 43Marks 51Absent
Student YMarks 74AbsentMarks 71Marks 65
Student ZMarks 72Marks 76AbsentMarks 68

Read the above table and answer below mentioned Questions 31 to 35

  1. Which candidate has secured between 60 − 65 % marks in aggregate
    1. W
    2. X
    3. Y
    4. Z

    Answer: a

  2. Who has obtained the lowest average in aggregate
    1. W
    2. X
    3. Y
    4. Z

    Answer: b

  3. Who has obtained the highest average
    1. W
    2. X
    3. Y
    4. Z

    Answer: a

  4. In which paper the lowest marks were obtained by thecandiates
    1. I
    2. II
    3. III
    4. IV

    Answer: b

  5. Which candidate has secured the highest percentage in the papers appeared
    1. W
    2. X
    3. Y
    4. Z

    Answer: d

  6. ICT stands for
    1. Information common technology
    2. Information & communication technology
    3. Information and computer technology
    4. Inter connected technology

    Answer: b

  7. Computer Can
    1. Process both quantitative and qualitative information
    2. Store huge information
    3. Process information and fast accurately
    4. All the above

    Answer: d

  8. Satellite Communication works through
    1. Rader
    2. Transponder
    3. Receptor
    4. Transmitter

    Answer: b

  9. A Computer is that machine which works more like a human brain. This definition of computer is
    1. Correct
    2. Incorrect
    3. Partially correct
    4. None of the above

    Answer: a

  10. Information and communication technology includes
    1. E-mail
    2. Internet
    3. Education television
    4. All the above

    Answer: d

Developed by: