Statistics MCQs – Basic Probability Part 9

Get top class preparation for ACET right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

161. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.3, p (0) = 0.15, p (2) = 0.45 and p (4) = 0.1. What is P (X > 2) ?

a. 0.05

b. 0.10

c. 0.04

d. 0.15

e. 0.20

Answer: B

162. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.15, p (0) = 0.2, p (2) = 0.61 and p (4) = 0.04. What is P (X > 2) ?

a. 0.05

b. 0.10

c. 0.04

d. 0.15

e. 0.20

Answer: C

163. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.2, p (0) = 0.15, p (2) = 0.5 and p (4) = 0.15. What is P (X > 2) ?

a. 0.05

b. 0.10

c. 0.04

d. 0.15

e. 0.20

Answer: D

164. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.05, p (0) = 0.15, p (2) = 0.6 and p (4) = 0.2. What is P (X > 2) ?

a. 0.05

b. 0.10

c. 0.04

d. 0.15

e. 0.20

Answer: E

165. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.2, p (0) = 0.15, p (2) = 0.6 and p (4) = 0.05. What is P (X ⩽ 2) ?

a. 0.95

b. 0.90

c. 0.96

d. 0.85

e. 0.8

Answer: A

166. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.3, p (0) = 0.15, p (2) = 0.45 and p (4) = 0.1. What is P (X ⩽ 2) ?

a. 0.95

b. 0.90

c. 0.96

d. 0.85

e. 0.8

Answer: B

167. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.15, p (0) = 0.2, p (2) = 0.61 and p (4) = 0.04. What is P (X ⩽ 2) ?

a. 0.95

b. 0.90

c. 0.96

d. 0.85

e. 0.8

Answer: C

168. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.2, p (0) = 0.15, p (2) = 0.5 and p (4) = 0.15. What is P (X ⩽ 2) ?

a. 0.95

b. 0.90

c. 0.96

d. 0.85

e. 0.8

Answer: D

169. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.05, p (0) = 0.15, p (2) = 0.6 and p (4) = 0.2. What is P (X ⩽ 2) ?

a. 0.95

b. 0.90

c. 0.96

d. 0.85

e. 0.8

Answer: E

170. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.2, p (3) = 0.15, p (5) = 0.6 and p (7) = 0.05. What is E (X) ?

a. 4.00

b. 3.60

c. 4.10

d. 3.10

e. 4.30

Answer: A

171. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.3, p (3) = 0.15, p (5) = 0.5 and p (7) = 0.05. What is E (X) ?

a. 4.00

b. 3.60

c. 4.10

d. 3.10

e. 4.30

Answer: B

172. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.15, p (3) = 0.2, p (5) = 0.6 and p (7) = 0.05. What is E (X) ?

a. 4.00

b. 3.60

c. 4.10

d. 3.10

e. 4.30

Answer: C

173. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.2, p (3) = 0.15, p (5) = 0.55 and p (7) = 0.1. What is E (X) ?

a. 4.00

b. 3.60

c. 4.10

d. 3.10

e. 4.30

Answer: C

174. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.05, p (3) = 0.3, p (5) = 0.6 and p (7) = 0.05. What is E (X) ?

a. 4.00

b. 3.60

c. 4.10

d. 3.10

e. 4.30

Answer: E

175. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.2, p (3) = 0.15, p (5) = 0.6 and p (7) = 0.05. What is V (X) ?

a. 3.00

b. 3.64

c. 2.59

d. 3.39

e. 1.17

Answer: A

176. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.3, p (3) = 0.15, p (5) = 0.5 and p (7) = 0.05. What is V (X) ?

a. 3.00

b. 3.64

c. 2.59

d. 3.39

e. 1.17

Answer: B

177. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.15, p (3) = 0.2, p (5) = 0.6 and p (7) = 0.05. What is V (X) ?

a. 3.00

b. 3.64

c. 2.59

d. 3.39

e. 1.17

Answer: C

178. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.2, p (3) = 0.15, p (5) = 0.55 and p (7) = 0.1. What is V (X) ?

a. 3.00

b. 3.64

c. 2.59

d. 3.39

e. 1.17

Answer: D

179. You are given the following probability distribution: p (1) = 0.05, p (3) = 0.3, p (5) = 0.6 and p (7) = 0.05. What is V (X) ?

a. 3.00

b. 3.64

c. 2.59

d. 3.39

e. 1.17

Answer: E

180. You are given the following probability distribution: p (-2) = 0.2, p (0) = 0.15, p (2) = 0.6 and p (4) = 0.05. What is E (X) ?

a. 1.00

b. 0.70

c. 1.08

d. 1.20

e. 1.90

Answer: A

Developed by: